BIO SARA

PORTRETFOTOGRAAF | ARTISTIEK LEIDER 

Van jongs af aan is Sara gefascineerd door beeld. Na een aantal jaar als psycholoog gewerkt te hebben, bracht haar passie voor beeld haar op de fotoacademie te Amsterdam. Mensen blijven haar boeien. Ze fotografeert graag persoonlijkheden. Haar portretten tonen verhalen van mensen die vaak een maatschappelijke relevantie hebben, maar ook van betekenis zijn voor de geportretteerden zelf.

Zij heeft aan maatschappelijke kunstprojecten meegewerkt zoals campagnes, kunsteducatie projecten voor scholen en haar werk in opdracht geëxposeerd. In 2018 richtte zij samen met Rosa Koenen en Hüsne Afsar stichting HEAR ME: stories that matter op. Sara was artistiek leider van de stichting. Van A tot Z hebben zij kunstcampagnes opgezet om taboes bespreekbaar te maken rondom de thema’s gender, identiteit en sexualiteit. Mensen zijn gelijkwaardig, maar helaas is dat nog niet vanzelfsprekend in de maatschappij. Sara wil zich hiervoor inzetten. Door open te staan voor een ander en naar zijn of haar verhaal te luisteren, leren mensen meer begrip en empathie voor elkaar op te brengen. Zij is op zoek naar verbinding. Zij biedt een podium voor mensen met hun echte, soms rauwe en pijnlijke ervaringen, om taboes te doorbreken en een open contact met elkaar aan te gaan. Sara zoekt daar waar het schuurt.

Als portretfotograaf heeft Sara vele mensen gefotografeerd: voor bedrijven, stichtingen, gemeentes, particulieren en voor kranten en uitgeverijen en magazines. Overal waar zij komt, ontmoet zij interessante mensen met mooie verhalen. Zij creëert graag samen met anderen in een open en gezellige sfeer.

Contact

Sara Donkers 
T: +31(0)6 47396643
E: info@saradonkers.com
KVK 57011338

Bezoekadres
Georg Hegelstraat 10 a
6663 LJ Nijmegen

klanten

Gup New

Gemeente Amsterdam

Radboud Universiteit

GGD Gelderland-Zuid

Het Parool

Cultuur + Ondernemen

Uitgeverij Maven

Uitgeverij SWP

De Balie

Xadia Tattoo

Galerie Bart

Briefdragers

De Gelderlander

Lux Theater Nijmegen

Gemeente museum Zwolle

Pride Photo Nijmegen