EXPO

HEAR ME NOW AMSTERDAM

Het is tijd om te luisteren en het gesprek aan te gaan. Een gesprek over consent, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. HEAR ME NOW maakt een begin.

In deze reizende expositie van juni tm sept 2021 staan 12 krachtige vrouwen centraal. Terwijl je oog in oog staat met de levensgrote portretten luister je naar hun verhaal. Ieder vrouw vertelt hoe ze een stem vond om zich uit te spreken en het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken.

HEAR ME NOW gaat uit van een gendertransformatieve benadering waarbij ook aandacht is voor de positieve rol die jongens en mannen kunnen vervullen. In de expositie is een paneel opgenomen met verschillende mannen die zich verbinden aan de missie om het taboe te doorbreken en hieraan hun bijdrage willen leveren. Om het Mannenpaneel te bekijken en te beluisteren, staat er een link op de website.

De expositie wordt ondersteund met workshops waarin we dieper ingaan op het onderwerp, onderzoeken wat consent is en hoe betere afstemming in seksueel contact mogelijk kan worden gemaakt.

De vrouwen in deze expositie zijn door de fotografen Hüsne Afsar en Sara Donkers in beeld gebracht. De interviews werden afgenomen door Evita Lagerwaard, Rosa Koenen en Marjolein Pieks

https://www.hear-me.nl/now

 

ADULT ALTERNATIVE

De eerste erotische fototentoonstelling met transgender, intersekse en non-binaire modellen ooit. Een taboedoorbrekende expositie die plaatsvindt in een kerk! Vanaf 4 september te zien in de grote Sint-Stevenskerk in Nijmegen.

De openingsavond is 4 september. Zaterdag 5 en zondag 6 september organiseren we nevenactiviteiten. Vervolgens blijft de expositie te zien tot en met 4 oktober. 

Vier fotografen maken speciaal voor deze expo nieuw werk: Joëlle de Vries, Julius Thissen, Prins de Vos, Jesse van den Berg en Sara Donkers. Wil je meer weten over deze expo, zie de link hieronder.

https://www.facebook.com/pridephotonijmegen/

preview HEAR ME come

Komt allen (klaar) is de titel van de avond op internationale vrouwendag 8 maart 2019 bij de Balie te Amsterdam over hoe we de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen kunnen dichten.

Tijdens het programma krijgen we een preview te zien van het kunstproject HEAR ME come van Sara Donkers, Rosa Koenen en Hüsne Afsar. Voor dit project fotografeert Sara Donkers vrouwen terwijl ze klaarkomen en in de lens kijken. Het doel is rauwe, intieme foto’s die voorbijgaan aan een erotische pose. Kracht en oerdrift staat hierbij centraal.

Link de Balie

HEAR ME

Tijdens de Week zonder Geweld @ Vrouw & Vaart te Amsterdam. In samenwerking met Gemeente Amsterdam. 25 nov tm 1 dec 2019.

Link HEAR ME expo

Link Vrouw & Vaart 

EXPO DE NIEUWE MARIKENS @ DE GELDERLANDER

De column De nieuwe Marikens is een samenwerking van de journalist Geert Willems en fotograaf Sara Donkers. Zij hebben 54 diverse vrouwen die in verschillende wijken in Nijmegen wonen geintervieuwd en gefotografeerd. Deze vrouwen zien zij en mensen in de omgeving als voorbeelden van krachtige vrouwen. Deze vrouwen maken hun eigen keuzes. Ze hebben vaak een interessant levensverhaal. De beelden worden geëxposeerd bij de Gelderlander. De columns staan in de krant van mei 2017 tot juni 2018. In 2019 hangt een selectie van 9 beelden bij de Gelderlander. 

Link De nieuwe Marikens @ De Gelderlander

HE FOR SHE ARTSWEEK @ DE WESTERGAS

Tijdens de allereerste HeForShe Arts Week in Amsterdam die op 8

maart Internationale Vrouwendag start is op het Westergasterrein

de expositie HEAR ME te bezoeken. Een serie portretten van

moedige vrouwen die hun persoonlijke ervaring met seksuele

intimidatie of geweld delen. Ze doorbreken het zwijgen door hun

stem te laten horen. Een initiatief van fotografen Sara Donkers en

Hüsne Afsar.

Westergasfabriek Pazzanistraat 3 in Amsterdam

8-15 maart 2018

Link He for She Artsweek @ Westergasfabriek

De nieuwe Marikens @ galerie zeven zomers

3 juni 2018 feestelijke opening van de nieuwe locatie van Galerie Zeven Zomers.2018 is omgedoopt tot het Marikenjaar in Nijmegen. Tijdens de Marikenweek wordt de historische Mariken van Nieumeghen geëerd door onder andere een kunstexpositie van 20 hedendaagse kunstenaars in de Marikenstraat in de winkeletalages. Voor deze gelegenheid toont de Galerie 6 portretten van fotografe Sara Donkers van “De nieuwe Marikens”. In samenwerking met Geert Willems van de Gelderlander portretteerde zij streke vrouwen uit de stad en streek van Nijmegen.

Link Galerie Zeven Zomers

De Nijmeegse Kunstnacht 2018

De achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht staat alweer gepland! Op zaterdag 22 september vieren we de nacht. Tijdens de Kunstnacht ontdek je culturele hotspots, bizarre performances, mooie expo’s en unieke feestjes op meer dan 20 locaties door de hele stad en het Honigcomplex tussen 20:30 en 01:00 uur. Stippel je eigen route uit, duik de nacht in en ga op zoek naar jouw pareltjes, unieke momenten en andere nachtbrakers!

Fotografe Sara Donkers presenteert haar beelden bij het Honig Complex op doeken. 

Link Nijmeegse Kunstnacht

Link Facebook Nijmeegse Kunstnacht 2018

Pop-up expositie Blooz Gallery 2016

Doro Krol (voormalig nachtburgemeester, curator en kunstenaar), Sara Donkers  (fotografe) en Jackelien Top (Blooz Gallery) hebben de pop-up expositie ingericht in Café / restaurant van filmtheater Lux Nijmegen. Het is vrij toegankelijk, dus gaat dat zien! 

Het andere deel van deze pop-up expositie is de zien in De Villa in Nijmegen (Oranjesingel) met schilderijen van Dewi Hoppe en foto’s van Nic Opdam.

Ook gedurende de vierdaagse zijn beide locaties open en bieden een mooi programma op het gebied van film, dans(feest), lekker eten, borrelen en meer.

Link Pop-up expo Blooz Gallery

Link Lux theater Nijmegen

Rotterdam Photo 2016

 

Vanaf vandaag t/m 14 februari 2016 kun jij een bezoek brengen aan de eerste editie van het openluchtfestival voor portretfotografie: Rotterdam.Photo 2016. Maar liefst 18 fotografen van de Fotoacademie exposeren met hun werk: http://www.fotoacademie.nl/…/18-fotografen-van-de-fotoacade…

Link Rotterdam Photo

nijmeegse kunstnacht 2016

Zet het maar met blokletters in je agenda: de Nijmeegse Kunstnacht komt er weer aan! Op zaterdag 24 september 2016 is het zover, dan staat cultureel Nijmegen weer op z’n kop. Het belooft een bruisende nacht te worden vol kunstig vertier en vermaak en een Nachtfeest in Doornroosje.

Op www.nijmeegsekunstnacht.nl vind je het programma, meer informatie en kun je je eigen route alvast uitstippelen door middel van ‘Mijn route’. Print je route, mail ‘m naar je vrienden of open ‘m in de Kunstnacht-app. Handig voor onderweg!

Makers van De Smeltkroes gaan bij de Honig Complex een samenwerking aan met studenten van Artez. oa Fotografe Sara Donkers, beeldhouwer Michiel van Pinxteren, Abhoutcreaties werken samen aan een project ‘loslaten’. Sara Donkers laat portretten zien van een vrouw die klaarkomt. Een doodskist, een indringend beeld maken het decor van de performance van de Artez studenten.

Link Facebook Nijmeegse Kunstnacht 2016 

Kunstraffinaderij 2016 blooz gallery

 

Kunstraffinaderij is een multidisciplinaire kunstbeurs. Op 22, 23 en 24 april kunt u in de Stevenskerk genieten van allerlei verschillende kunstdisciplines. Een verrassend en innovatief evenement waar kunstenaars gedurende drie dagen hun nieuwste werken presenteren in het thema Op Hoogte.

De Stevenskerk heeft recentelijk in de steigers gestaan. De steigers zelf wordt nieuw leven ingeblazen door deze als decor te gebruiken voor Kunstraffinaderij 2016.

Blooz gallery representeerd kunstenaars oa Sara Donkers

Link kunstraffinaderij

Art Arnhem Blooz Gallery

Vrijdag 30 oktober 2015 tot en met 01 november 2015 Kunstbeurs Art Arnhem 2015. Blooz Gallery representeerd kuntenaars 

Link Rotterdam Photo

 

 

 

 

new dutch photography talent expo 2015

New Dutch Photography Talent is an annual edition with over 420 pages of new Dutch photography. Talented graduates and autodidacts display their work and we make sure it will be seen. The book is a catalogue, as well as a style-guide and source of inspiration for professionals in the field, and photography-lovers alike.

Event hosted by GUP magazine and 5&33 Gallery (in the art’otel amsterdam)

Link Gup New

De smeltkroes @ galerie Bart

Kunst en producten gemaakt in De Smeltkroes
Samen met De Smeltkroes, het verzamelgebouw voor ambachten en creatieve beroepen in het Honigcomplex, verkent Galerie Bart Nijmegen de veelzijdige wereld van de maakindustrie. Vanaf 7 juni presenteren maarliefst 33 makers uit De Smeltkroes hun werk. Een verrassende combinatie van kunst, oude ambachten en nieuwe technologieën.

Link Galerie Bart

mannen door vrouwen @ Stedelijk museum zwolle

Conservator Linda Barendse geeft op 17 juni 2014 in de serie historische avonden een lezing over de tentoonstelling Mannen door vrouwen, 5 eeuwen kunst. In de lezing geeft Barendse toelichting op de verschillende types en rollen van mannen in de kunst aan de hand van werk van onder meer Gesina ter Borch, Stien Eelsingh, Jo Koster, Judith Leyster, maar ook Charley Toorop, Inez van Lamsweerde, Patricia Steur en Maria Friberg. Ook zal gesproken worden over de obstakels die vrouwen moesten overwinnen om kunstenares te worden. 

Nijmeegse kunstnacht 2012 @ De Lindenberg

Zaterdag 13 oktober trapt de Nijmeegse Kunstnacht het nieuwe culturele seizoen af. De derde editie staat opnieuw voor een nacht vol film, muziek, interactieve performances, beeldende kunst, theater, fotografie, literatuur en dans.

Link Nijmeegse Kunstnacht