PREVIEW HEAR ME COME

Een ander taboe die in de HEAR ME naar voren wordt gebracht is het vrouwelijk orgasme. Uit sociologisch onderzoek blijkt dat jonge heteroseksuele vrouwen vaak instemmen met onprettige seks of seks hebben terwijl ze geen seksueel verlangen voelen. Dit doen deze vrouwen hoofdzakelijk omdat ze het verlangen van hun mannelijke partners vooropstellen. In de serie HEAR ME Come portretteren we vrouwen die het vrouwelijk orgasme een gezicht en een stem willen geven. Het orgasme verbeeldt het ultieme seksuele plezier. De beelden gaan voorbij een seksuele pose en vangen de oerkracht van dat moment. In de begeleidende interviews gaan we in gesprek over de betekenis van de vrouwelijke seksualiteit. Het accent ligt niet op de details van seksuele ervaringen maar op het proces dat deze vrouwen hebben doorgemaakt en hoe zij hun eigen genot een plek geven in seksueel contact. Ook vertellen zij wat hun motiveert om deel te nemen aan dit kunstproject. We hopen dat je door het horen van hun verhalen en het kijken in hun ogen zelf geprikkeld wordt om het taboe op het vrouwelijk orgasme te doorbreken.

HEAR ME Come is in volle gang. Verschillende vrouwen tussen de 20 en 63 doen mee aan het project. Wij willen graag nog meer verhalen en vrouwen in beeld brengen. Wil jij het vrouwelijk orgasme ook een gezicht en een stem geven?

Op 8 maart 2019, Internationale Vrouwendag, werd HEAR Me Come gelanceerd: een sneakpreview van het project als onderdeel van het programma ‘Komt (allen) klaar: hoe dichten we de orgasme kloof’. Dit was een live talkshow in de Balie in Amsterdam. Het orgasme portret van één van de vrouwen en haar verhaal was twee weken lang in het café van de balie te zien en te beluisteren. Daarnaast is er een podcast opgenomen met onze Rosa Koenen. Beluister de podcast Hoe dichten we de orgasmekloof? hier.

IMAGES SARA DONKERS

PARTNERS & COLLABORATIONS PROJECT #2